Yandex.Metrica
 
Teraz w promocji
HIT!  XeraDerm-Shea butter bogata receptura, 180 ml
HIT! XeraDerm-Shea butter bogata receptura, 180 ml
60,00 zł 57,00 zł
szt.
Aleppo Płyn do prania jaśminowy NAJEL, 2 litry
Aleppo Płyn do prania jaśminowy NAJEL, 2 litry
65,00 zł 58,90 zł
szt.
Żyworódka+konopie, maść lecznicza 150 ml
Żyworódka+konopie, maść lecznicza 150 ml
39,00 zł 34,00 zł
szt.
CroEN HYPO Czyste owoce i... 750 ml
CroEN HYPO Czyste owoce i... 750 ml
20,90 zł 19,00 zł
szt.
CroEN HYPO Czyste zabawki 750 ml
CroEN HYPO Czyste zabawki 750 ml
24,20 zł 22,00 zł
szt.
CroEN HYPO Podłogi panele gres 750 ml
CroEN HYPO Podłogi panele gres 750 ml
26,40 zł 24,00 zł
szt.
CroEN HYPO Drewno olejowane 750 ml
CroEN HYPO Drewno olejowane 750 ml
42,90 zł 39,00 zł
szt.
CroEN HYPO Skóra naturalna 750 ml
CroEN HYPO Skóra naturalna 750 ml
42,90 zł 38,99 zł
szt.
CroEN HYPO Szyby i stal nierdzewna 750 ml
CroEN HYPO Szyby i stal nierdzewna 750 ml
20,90 zł 19,00 zł
szt.
Zestaw dla dzieci w wieku 2-5 Lat WetWrapping - Maxi
Zestaw dla dzieci w wieku 2-5 Lat WetWrapping - Maxi
384,00 zł 310,00 zł
szt.
CroEN HYPO Kuchnia AGD 750 ml
CroEN HYPO Kuchnia AGD 750 ml
26,40 zł 24,00 zł
szt.
CroEN HYPO Łazienka armatura 750 ml
CroEN HYPO Łazienka armatura 750 ml
25,30 zł 23,00 zł
szt.

Olej arganowy BIO tłoczony na zimno

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,90 zł 29.90


ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.33333
Producent: -
Kod produktu: argan

Opis

Najwyższej jakości olej organowy BIO, tłoczony na zimno, posiada certyfikat ekologiczny. Kosmetyki z olejem organowym nawilżają i mają działanie przeciwzmarszczkowe, neutralizują wolne rodniki, przyspieszają gojenie ran i stanów zapalnych. Idealnie komponuje się jako dodatek do masła Shea w codziennej pielęgnacji skóry atopowej. Do stosowania bezpośrednio na skórę lub w produkcji kremów.

 

- Olej arganowy, tłoczony na zimno, posiada certyfikat ekologiczny

- Sprzedawany jest w przyciemnianej butelce "aptecznej"

 

INCI: Argania spinosa Kernel Oil

100% spożywczy

 

  

 Ten produkt jest rekomendowany i szerzej opisany na stronie FB: Atopia - Terapie  Naturalne! - sprawdź..

 

SPECYFIKACJA

Kraj pochodzenia: Maroko 


Substancje aktywne: 80% nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy i oleinowy), witamina E (tokoferole), sterole (schottenol, spinasterol), związki fenolowe (kwas ferulowy i wanilinowy), skwalan, karotenoidy (ksantofile)

Jakość: kosmetyczna

Metoda ekstrakcji: tłoczony na zimno ze świeżych orzechów, rafinowany

Zapach: bezzapachowy 
Gęstość: 0,92 g/ml 
Rozpuszczalność: w tłuszczach.

Sposób przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Należy chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

 

ZASTOSOWANIE W KOSMETYKACH

Sugerowane stężenie w gotowym produkcie: od 2% do100%

Olej arganowy posiada szereg cech cenionych w przemyśle kosmetycznym.
Nadaje się do stosowania w kremach, serach, maskach, odżywkach i serach do włosów, balsamach do ciała, itp. Olej arganowy potocznie nazywany jest: "płynnym złotem Maroka" lub "Eliksirem Młodości"

Kosmetyki z olejem arganowym nabierają następujących właściwości:

  • nawilżają
  • działają przeciwzmarszczkowo
  • neutralizują wolne rodniki
  • przyspieszają gojenie ran i stanów zapalnych (również trądziku)
  • dostarczają witamin
  • odbudowują strukturę skóry i włosów
  • wyrównują poziom cholesterolu we krwi
  • zmniejszają ciśnienie tętnicze krwi
  • zapobiegają chorobom serca
  • wzmacniają odporność organizmu.

 

CIEKAWOSTKI

 

Dziko rosnące drzewo arganowe - Argania Spinoza,  występuje praktycznie na niewielkim obszarze w Maroku. Porasta ono od milionów lat region Souss, między Agadirem, Marrakeszem i Essaouria oraz w pobliżu Oujda. Nazywa się je drzewem Souss lub drzewem życia. Drzewa aragnowe rosną w ekologicznie czystym środowisku. Od 1998 roku obszar na którym rosną został wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Wartościowy tłuszcz pozyskiwany jest z przypominających spiczaste oliwki niejadalnych owoców. Tłoczeniem oleju zgodnie z tradycją zajmują się marokańskie kobiety. Olej nazywany przez autochtonów ardjan, marokańskie złoto lub migdał Berberów ma pomarańczowy kolor oraz delikatny orzechowy zapach.

 

Inni klienci wraz z tym produktem, kupili również:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony